martes, 24 de febrero de 2015

Recepta: crema de mongetes tendres

Els europeus es van trobar amb les mongetes a Amèrica, on es cultivaven i de seguida les van incorporar a la gastronomia europea.
Habitualment es consumeixen bullides, acompanyades de patates, o soles, amb salsa de tomàquet; però també es poden menjar en amanides o bé a la parrilla.

Nosaltres hem triat una manera de fer-les molt senzilla i saludable: una crema de verdura  apta per a vegetarians i vegans), ja que els seus ingredients són:

- 300 grs de mongetes verdes  també serveixen congelades)
- 1 ceba gran
- 1 patata mitjana
- oli d'oliva verge
- sal
- pimentón de la Vera

I res més! Ja fa temps que vam deixar d'afegir a les cremes nata, formatges o llet i fem simplement, "crema de verdures", deliciosa, sana i natural.



Per començar, tallem la ceba i la sofregim suaument a la cassola amb una mica d'oli d'oliva i sal. 
Quan ja comença a transparentar, afegirem les mongetes verdes.
Després d'uns minuts, afegirem l'aigua necessària i la patata i ho portarem a ebullició.
Condimentarem amb el "Pimentón de la Vera" i ho deixarem bullir durant aproximadament uns 20 minuts.
Després ja nomès queda triturar i servir.
Aquí la solem acompanyar amb trossets de pà torrat o bé grissinis; però també queden molt bé amb diferents llavors o fruits secs.

Bon profit!!!




No hay comentarios:

Publicar un comentario